Teljes-Test-MR-vizsgálat

 

A vizsgálat kiemelkedően fontos és új lehetőség az általános orvosi kivizsgálás, a műtéti és terápiás terv felállításában, és a tumoros betegségek követésben.

A Teljes Test MR vizsgálat során lehetőség van a teljes emberi testionizáló sugárzástól mentes vizsgálatára mágneses rezonanciás képalkotó eljárással.

Teljes test MR vizsgálatA mágneses rezonanciás készülék a mozgó asztala segítségével a teljes test daganatos vagy érrendszeri térképét képes elkészíteni. A mérés több szakaszban történik, a vizsgálati idő átlagosan 30 perc, bonyolultabb esetben 30-60 perc. A klinikai kérdéstől függően kis mennyiségű intravénás kontrasztanyag beadása szükséges.

Amennyiben a teljes test vizsgálat során egy adott szerv, vagy testtáj területén egyértelmű vagy gyanús elváltozás kerül felismerésre úgy az célzott egy régiós vizsgálattal tovább vizsgálható illetve értékelhető.

 

Teljes test MR vizsgálat főbb alkalmazási területei:

 

Onkológia:

Lehetőség van a tumor kiterjedésének megítélésére, illetve a tumor nyomon követésére azokban az esetekben, amikor egy ismert, vagy frissen kimutatott daganatos betegség esetleges áttéteit keressük, vagy az áttétek hátterében megbújó elsődleges tumor megtalálása a cél.

A terápiás terv felállításában is segítséget nyújt az eljárás, mivel a daganatos betegség stádiumának meghatározásához adhat kiegészítő adatokat a vizsgálat.

 

Angiológia:

Teljes test MRA vizsgálatot végezhetünk ismert, vagy feltételezett verőér szűkület, vagy elzáródás esetén.

A kezelési terv felállításához nagy segítséget nyújt a nagyon jó minőségű képi ábrázolás.

Érfejlődési betegségek, értágulatok esetén is nagyon informatív az eljárás.

  • A Teljes Test MR vizsgálat árairól, illetve a vizsgálatokról bővebben a központjainkban kaphat felvilágosítást.

  • Az oldalon a “CT-MR vizsgálat ára” menüpontban is tájékozódhat, a nem OEP finanszírozott vizsgálatok áráról.

Mediworld Plus Kft

Kérdéseivel, illetve vizsgálati időpont egyeztetése érdekében kérjük, keresse az Önhöz legközelebbi képalkotó diagnosztikai központot:

Központok

Pin It on Pinterest

Share This