TISZTELT PÁCIENSÜNK!

Csontsűrűségmérés vizsgálatra küldte központunkba Önt kezelőorvosa!

Ez a készülék alkalmas lumbális gerinc és combnyakak csontdenzitásának mérésére, az osteoporosis (csontritkulás) igazolására, vagy kizárására és törési kockázat becslésére.

KÉRJÜK KEDVES PÁCIENSEINKET,


 


 hogy a vizsgálat előtt maximum 10 perccel hamarabb érkezzenek csak a váróba az egészségügyi előírások miatt.

A VIZSGÁLATRÓL

A készülékünk a ma forgalomban lévő legmodernebb berendezések közé tartozik, rendkívül alacsony sugárterheléssel, nagy mérési pontossággal, igen gyorsan működik.

A csontsűrűség vizsgálat átlagosan 15 percet vesz igénybe, teljesen fájdalommentes. A pácienseknek nem kell ruhájukat levetniük, elegendő a vizsgált testtájakon a ruhát meglazítani.

KINEK JAVASOLT VIZSGÁLATRA JÖNNIE?A csontsűrűségmérés 40 éves kor felett mindkét nemnél ajánlott, pl.: genetikai hajlandóság, klimax, csontritkulást okozó gyógyszerek szedésekor, pajzsmirigy-, anyagcsere betegségek esetén.

SZÜKSÉGES ELŐKÉSZÜLETEKA vizsgálat előtt szabad enni, inni, előkészítés nem szükséges, teljesen fájdalommentes, időtartama kb. 10-15 perc, vetkőzést nem igényel.

Medi_Plus_logó

INFORMÁCIÓ

Kérdéseivel, vagy a vizsgálati időpont egyeztetése érdekében kérjük, keresse az Önhöz legközelebbi csontsűrűségmérő diagnosztikai központot.